Fost polițist din Rădăuți, trimis în judecată pentru abuz de încredere, după ce a vândut bunuri care nu îi aparțineau


Intră acum și în grupul de

Un fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi a fost trimis în judecată. Bărbatul este acuzat de abuz de încredere, după ce a vândut bunuri care nu îi aparțineau.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, Ionuţ Cezar Bacalu, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi până în aprilie 2015 când a demisionat, a fost trimis în judecată pentru abuz de încredere, se arată într-un comunicat al Parchetului Tribunalului Suceava.

Ancheta a evidenţiat că fostul poliţist şi un reprezentant al unei firme de transport din comuna suceveană Volovăţ, se cunosc de mai mult de zece ani, din cursul anului 2002, perioadă în care Bacalu a început să-şi desfăşoare activitatea în calitate de agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi.

În timp, cei doi au devenit prieteni, iar în perioada 2007 – 2008, având în vedere încrederea care exista între cei doi, poliţistul i-a propus omului de afaceri să îl ajute şi să îi permită să coordoneze activitatea unora dintre autocamioanele aparţinând firmei  pentru a obţine în acest mod venituri suplimentare, iar omul de afaceri  a fost de acord.

semiremorca

Ulterior, în perioada 2009 – 2011, poliţistul i-a propus omului de afaceri să reînnoiască parcul auto al societăţii şi să-l ajute să achiziţioneze alte autocamioane, acesta fiind din nou de acord.

Astfel, cu ajutorul poliţistului, firma a achiziţionat două autotractoare şi două semiremorci de la trei societăţi comerciale.

Cele două autocamioane (fiecare fiind format din autotractor şi semiremorcă) au fost încredinţate poliţistului în baza înţelegerii anterioare, astfel că Bacalu urma să le coordoneze activitatea de transport, ceea ce s-a şi întâmplat.

În aceste circumstanţe, în primăvara anului 2014, în perioada aprilie – mai 2014, având folosinţa celor două autocamioane, precum şi acces la documentele acestora, poliţistul a luat hotărârea să le vândă, acţionând ca şi cum ar fi fost proprietar al bunurilor.

Astfel, Bacalu a vândut cele patru autovehicule, încheind în acest sens un înscris sub semnătură privată, „contract de vânzare cumpărare”, preţul stabilit şi încasat fiind de 27.000 de lei.

În acest dosar nu au fost luate măsuri preventive, însă s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând poliţistului Cezar Ionuţ, respectiv o cota parte dintr-un  apartament şi un autoturism care a fost ridicat de organele de urmărire penală.

Dosarul urmează să fie judecat de Judecătoria Rădăuţi. (N.B.)


Intră acum și în grupul de