120 de copii din Suceava, Fălticeni și Rădăuți au participat la proiectul ”Înotăm și ne jucăm”


Intră acum și în grupul de

La bazinul de înot al Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava, s-a desfășurat, sâmbătă, proiectul educațional ”Înotăm și ne jucăm”, sub coordonarea prof. Cezar Moscaliuc.

Acest proiect a reunit aproximativ 120 de copii din Suceava, Fălticeni și Rădăuți care practică înotul de puțină vreme sub îndrumarea profesorilor : Cezar Moscaliuc, Bogdan Drișcu, Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș .

În deschiderea și la finalul acestui eveniment, cei mai mici dintre sportivii secției de natație a CSS 3 Suceava au înotat în diferite procedee de înot pe distanța de 50 metri: Liber, Spate, Bras și Fluture.

”Cu această ocazie, sportivele Delia Ostafi și Ioana Ursu au doborât recordul național în proba de 50 Liber (Delia Ostafi 50 Liber- 32.69 timpul realizat și 32.80 recordul național) , respectiv 50 metri Spate (Ioana Ursu 50 Spate 36.33 timpul realizat și 36.50 recordul național). E adevărat că aceste performanțe nu pot fi omologate de către Federația Româna de Natație și Pentatlon Modern, fiind realizate în cadrul unei verificari la nivelul clubului, dar confirmă  valoarea sportivilor CSS 3 Suceava”, a declarat prof. cezar Moscaliuc.

Acest proiect ce a avut drept scop promovarea acestei discipline sportive în rândul copiilor a fost realizat  cu spijinul conducerii Școlii Gimnaziale nr. 3 Suceava, profesorilor Cezar Moscaliuc, Bogdan Drișcu, Andrei Pinticanu și Luis Lacătuș, Asociației Județene de Natație Suceava, Asociației sportive AQUA CLUB și McDonald’s Suceava.

”Nu în ultimul rând , dorim să le mulțumim tuturor celor care au participat la acest proiect, copii și părinți,  iubitori de mișcare, și care au înteles că practicarea acestui sport este benefică atât pentru dezvoltarea fizică cât și cea intelectuală a copiilor lor”, a subliniat prof. Moscaliuc. (Irina L.)


Intră acum și în grupul de