Schimbări drastice la Spitalul Judeţean: “Trupă de amazoane” la Urgenţe, iar „găştile” de pe secţii vor fi sparte


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, a anunţat, miercuri, că va face schimbări majore în ceea ce priveşte personalul medical în cadrul unităţii spitaliceşti, precizând că doreşte ca în Unitatea de Primire a Urgenţelor să aibă „o trupă de amazoane” care să se lupte cu urgenţele, urmând ca în celelalte secţii să fie făcute permutări de personal pentru a sparge găştile.

Rambu

Râmbu a spus într-o conferinţă de presă că întregul proces de modificare preconizat este în beneficiul pacienţilor şi aparţinătorilor, dar şi pentru schimbarea percepţiei faţă de Spitalul Judeţean Suceava.

„În prim plan e bolnavul şi aparţinătorul”, a spus managerul SJU Suceava.

El a arătat că cea mai mare parte din imaginea Spitalului Judeţean Suceava derivă din ceea ce se întâmplă în Unitatea de Primire a Urgenţelor(UPU).

„Vrem să facem la UPU o trupă de amazoane care să lupte cu urgenţele”, a declarat Râmbu care a subliniat că în urma unor evaluări se va stabili cine e apt să ocupe o funcţie în UPU va activa acolo.

El a menţionat că pe lângă calităţile profesionale, aceste persoane trebuie să aibă şi capacităţi de relaţionare şi de comunicare atât cu pacienţii cât şi cu rudele acestora.

Vasile Râmbu a mai spus că în spitalele europene asistentul medical e generalist şi că va face permutări şi în secţiile din spital pentru a fi sparte găştile.

„Nu-mi fac gaşcă într-o secţie şi stau până ies la pensie”, a spus managerul SJU Suceava.

Râmbu a anunţat că rapoartele de evaluare privind personalul urmează să fie efectuate începând cu 11 ianuarie 2016.

Şeful UPU, medicul Liviu Cârlan, a declarat la rândul său că această structură are 16 ani de existenţă, iar o parte din personal ar urma să iasă la pensie.

El a spus că după finalizarea lucrărilor la extinderea şi modernizarea UPU ar trebui făcute noi angajări, fiind vorba de 8 sau 9 medici în plus şi de 22 de asistente medicale, dar că se aşteaptă avizul ministerului de resort pentru mărirea normei de personal.

Directorul medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a explicat că actuala normare pentru UPU a fost făcută când aceasta avea anual 60.000 de pacienţi, în timp ce acum s-a ajuns la 100.000 de prezentări pe an.

Unitatea de Primire a Urgenţelor se modernizează printr-un proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii şi îşi va dubla capacitatea, urmând să aibă disponibilă o suprafaţă de 1.900 de metri pătraţi, dar în acelaşi timp va fi şi dotată cu aparatura necesară, inclusiv cu computer tomograf, şi va fi amenajată şi o sală pentru intervenţii chirurgicale.

Lucrările la extinderea UPU au început în 28 septembrie şi ar urma să fie finalizate în luna martie.

Directorul tehnic al firmei care execută lucrările, Doru Gheaţă, a spus că la structură execuţia este de 95 la sută şi că urmează să se înceapă lucrările în interior.

santier upu (1)

El a mulţumit pentru înţelegerea maximă din partea pacienţilor şi personalului spitalului pentru că au fost nevoiţi să suporte zgomotele inerente lucrărilor care au fost executate până acum.

Gheaţă a menţionat că speră ca la sfârşitul lunii martie să fie predată lucrarea, arătând că se va lucra în continuare în două schimburi, dar că există timpi de aşteptare care sunt impuşi de procedurile de execuţie.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de