Eveniment de înaltă ținută pedagogică, la Grădinița „Micul Prinț” din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

La Grădinița „Micul Prinț” din cartierul Obcini, din municipiul Suceava, a avut loc în data de 10 decembrie, o acțiune metodică de formare continuă pentru cadrele didactice. Activitatea reprezintă o premieră pentru învățământul preșcolar privat din municipiul Suceava.

gradinita micul print suceava (6)

Directorul cu probleme educative al Grădiniței „Micul Prinț” din Suceava, Floarea Burlacu, a declarat pentru NewsBucovina că acțiunea metodică a angrenat șase educatoare, dar și conducerea instituției.

„Acțiunea s-a desfășurat după programul stabilit de Inspectoratul Școlar ca tematică, iar aici sarcinile au fost împărțite pe cadre”, a explicat  Floarea Burlacu.

Ea a menționat că acțiunea metodică a debutat cu o activitate demonstrativă a educatoarei Ana Chelba, la Grupa mare, după care, în program au fost incluse activități muzicale, de ritm și de mișcare.

„După activitatea demonstrativă susținută cu grupa mare s-au prezentat și s-au evaluat cunoștințe referitoare la activitățile muzicale: instrumente și cântece în pregătirea serbării de Crăciun”, a mai precizat directorul cu probleme educative, Floarea Burlacu.

De asemenea, activitățile au fost completate de un minispectacol de colinde și cântece de iarnă, susținut de elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, iar preșcolarii de la Grupa mare au prezentat un dans al fulgilor.

gradinita micul print suceava (14)

 

„A fost încântător! A fost o zi metodică bogată, de înaltă ținută pedagogică. Colectivul foarte tânăr a recepționat mesajul, a făcut pregătirile de rigoare și s-a prezentat într-un mod admirabil, ceea ce a creat mulțumire părinților”, a subliniat Floarea Burlacu.

Mai mult decât atât, în această perioadă, preșcolarii de la Grădinița „Micul Prinț” sunt implicați în diverse activități culturale și sociale.

Potrivit directorului cu probleme educative, în cursul zilei de marți, 15 decembrie, copiii au vizionat piesa de teatru „Crăciunul jucăriilor 3. La Școală”, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

De asemenea, o acțiune caritabilă la care vor participa copilașii de la „Micul Prinț” va avea loc marți, 22 decembrie, la Grădinița Chilișeni, din comuna Udești.

„Marți, la Chilișeni, cu grupa mare vom duce mici cadouri, dulciuri, cărți, hăinuțe, copiilor de la grădinița de acolo”, ne-a mai declarat Floarea Burlacu. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de