USV pune la dispoziția studenților 250.000 de lei pentru proiecte culturale, artistice și sportive


Intră acum și în grupul de

Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava organizează primul concurs de proiecte studențești și pune la bătaie un buget generos, de aproximativ 250.000 de lei. Studenții și asociațiile studențești din cadrul instituției pot propune diferite proiecte culturale, artistice și sportive.

afis-proiecte

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr.ing. Valentin Popa, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că în primul an de funcționare a Casei de Cultură a Studenților, singura din țară ce se află în subordonarea Ministerului Educației și coordonarea unei universități, au fost organizate peste 60 de evenimente, ceea ce înseamnă că este un proiect de succes.

valentin popa

„Putem spune că viața cultural-artistică a universității noastre a crescut exponențial în acest an și pentru a întări și mai tare caracterul studențesc al acestei Case de Cultură și pentru a dovedi realmente că avem un proiect de succes și un model pentru celelalte Case de Cultură din țară, încercăm anul acesta, în premieră, în România, ca într-o Casă de Cultură a Studenților să se organizeze o competiție de proiecte studențești”, a declarat prof.univ.dr.ing. Valentin Popa.

El a precizat că pentru implementarea proiectelor va fi alocată o sumă de aproximativ 250.000 de lei, prin care vor fi finanțate 10-15 proiecte. Un proiect va putea beneficia de maximum 25.000 de lei.

„Această competiție va da prilejul studenților noștri să scrie proiecte și mai ales să vadă cât este de greu să le implementeze. Sperăm ca la finalul lunii ianuarie să avem rezultatele competiției și începând cu luna februarie să începem activitățile din proiectele câștigătoare”, a menționat rectorul sucevean.

El a mai spus faptul că în primul an de funcționare, Casa de Cultură a Studenților a avut un buget foarte generos, prin care s-au achiziționat echipamente și s-au organizat foarte multe activități.

„A fost un buget foarte generos din punctul nostru de vedere, a depășit 1.600.000 lei. A fost folosit în primul rând pentru infrastructura Casei de Cultură care, în momentul de față, e foarte bine pusă la punct”, a precizat prof.univ.dr.ing. Valentin Popa.

La rândul său, directorul Casei de Cultură a Studenților, profesorul Valentin Ianoș, a declarat că studenții și asociațiile studențești pot propune în cadrul proiectelor concursuri, campanii de informare, cursuri, concerte, întâlniri, dezbateri, seminarii, conferințe, festivaluri, simpozioane, întruniri și activități sportive.

valentin ianos

„Pentru derularea acestui proiect sunt necesare îndeplinirea unor condiții și parcurgerea unor pași, care ar fi: depunerea propunerii de proiect, pe adresa [email protected], fiecare proiect urmând să primească un număr unic de înregistrare. Depunerea proiectelor se face până pe 22 ianuarie 2016, iar rezultatele competiției vor fi publicate pe site-ul Casei de Cultură a Studenților în perioada 1-5 februarie 2016. Perioada de desfășurare a proiectelor este între 15 februarie și 15 decembrie 2016”, a specificat Valentin Ianoș.

El a mai arătat că prin implementarea acestui concurs de proiecte studențești se urmărește promovarea și afirmarea studenților suceveni și implicarea lor în diverse activități.

„Ca obiective principale, se urmărește creșterea numărului de studenți implicați în activități extracurriculare, acoperirea domeniilor de interes ale studenților prin îmbogățirea gamei de activități desfășurate, consolidarea relațiilor dintre studenți prin activități interactive, facilitarea accesului la manifestări cultural-artistice, sociale și sportive pentru toți studenții suceveni și pentru publicul larg din Suceava”, a mai spus directorul Casei de Cultură a Studenților, profesorul Valentin Ianoș.

Mai multe detalii despre competiția de proiecte studențești, metodologia şi anexele, pot fi găsite pe www.ccs-sv.ro. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de