La sfarsitul lunii trebuie finalizata lucrarea de inlocuire a retelelor de termoficare


Intră acum și în grupul de

Conducerea societatii care asigura termoficarea în regim centralizat în municipiul Suceava, TERMICA SA, a anuntat ca data limita la care firmele ce lucreaza la înlocuirea retelelor de apa pe circuitele principale pot finaliza lucrarile este de 30 octombrie. Managerul general al TERMICA, Constantin Placinta a declarat ca data de 15 octombrie, data trecuta ca limita în contractele încheiate la momentul adjudecarii lucrarilor de catre firmele de constructii era una „fortata” în conditiile în care în România, si mai ales în Suceava, „nu dispunem în momentul de fata de suficienta forta de munca”. „Stiam de la bun început ca data de 15 octombrie putea fi valabila ca data limita doar în conditiile unei mobilizari exemplare a firmelor. Lucrul acesta nu se poate întâmpla în Suceava, sau în alta parte în România, la ora actuala. Au aparut numeroase probleme mai ales în privinta deviatiilor de la proiectul initial si mai ales cu forta de munca.

Aceste lucruri au fost luate în calcul initial dar nu la nivelul la care au aparut atunci când am intrat la treaba”, a declarat managerul Termica. Constantin Placinta sustine ca firmele lucreaza la capacitate maxima si ca la nivelul punctelor termice lucrarile vor fi finalizate pâna pe 15 octombrie. Singurele întârzieri „minore” vor aparea pe reteaua de circuite secundare, inclusiv intrarile la scarile de bloc, care vor fi gata pe 30 octombrie, iar pâna la 1 decembrie se aproximeaza ca va fi adus terenul la stadiul initial. „Decalajul de la data preconizata este de doar 2 saptamâni. Este un termen realist cel pe care-l vehiculam acum si imputarile catre firme se vor face în mod drastic dupa depasirea lui”, a mai spus Placinta. Din cele 11 santiere pe care s-a început lucrul concomitent doar la punctul termic Zamca 5 lucrarile au fost sistate din motive ce tin de incapacitatea firmei Energo-Constructia Bucuresti de a finaliza lucrarile într-un termen acceptabil.

Constantin Placinta a explicat ca pentru a nu pune în pericol posibilitatea furnizarii apei calde si a caldurii în iarna ce vine s-a decis ca 40 la suta din beneficiari sa ramâna cu aprovizionarea pe instalatia veche, urmând ca de la primavara lucrarile de înlocuire a tevilor sa fie reluate. „Noi am stocat toate tevile si vom începe lucrul la primele semne de încalzire din primavara lui 2008”, a explicat managerul Termica. Conform programului, pe 9, 10 si 11 octombrie vor începe probele la caldura pentru restul orasului care nu e afectat de schimbarea tevilor si în conditiile în care se va impune furnizarea de caldura, acest lucru se va putea face. Directorul Placinta sustine însa ca în perioada urmatoare nu au fost anuntate însemnate caderi de temperatura însa Termica va fi pregatita sa dea caldura în cazul în care lucrul acesta se va impune. „Chiar si cu amânarea lucrarilor vom fi printre primii din tara care vom da caldura în iarna 2007-2008”, a mai spus directorul Termica SA.


Intră acum și în grupul de