Focarele de boala limbii albastre au fost închise; restricţia privind circulaţia animalelor a fost ridicată


Intră acum și în grupul de

Cele şase focare de boala limbii albastre înregistrate la bovine din exploataţii din localităţile sucevene Poieni- Solca şi Pârteştii de Sus, Cacica şi Mănăstirea Humorului au fost declarate închise, iar restricţia privind mişcarea animalelor a fost ridicată, activitatea târgurilor de animale putând fi reluată.

Leon Postolache (3)

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că fiind o perioadă liberă de vectori, focarele de boala limbii albastre înregistrate în şase exploataţii din localităţile Poieni Solca, Pârteştii de Sus,Cacica şi Mănăstirea Humorului au fost declarate închise.

„Animalele nu mai au restricţie la circulaţia din zonele cu restricţie către zona liberă”, a spus directorul executiv al DSVSA Suceava.

Postolache a explicat că, în aceste condiţii, se ridică şi restricţia privind mişcarea animalelor, iar activitatea târgurilor de animale din Vereşti, Dolhasca, Milişăuţi, Arbore, Marginea şi din zona Rădăuţi, care a fost suspendată, va fi reluată.

“S-au făcut notificări către administratorii târgurilor de animale că activitatea acestora poate fi reluată”, a mai spus Postolache. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de