Lungu, veste tristă pentru săracii Sucevei: Pachetele cu câte 27 kg de alimente de la UE vor ajunge anul viitor


Intră acum și în grupul de

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană pentru săracii Sucevei vor ajunge anul viitor a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Ajutoare-UE

El a spus într-o conferinţă de presă că are o veste tristă pentru beneficiarii ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană, că nu le vor primi înainte de sărbători şi că vor ajunge în luna ianuarie.

În municipiul Suceava sunt 7.070 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare prin programul UE.

Primarul a spus că sunt pregătite spaţiile de depozitare pentru aceste ajutoare, dar că a fost informat că nu vor veni până la sfârşitul anului.

Astfel, vor primi ajutoare alimentare familiile şi persoanele singure care beneficiază de ajutor social, cele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii, pensionarii beneficiari de indemnizaţie socială şi pensionarii cu venituri din pensii sau din pensii cumulate sub 400 de lei/lună, şomerii neindemnizaţi înregistraţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi cei cu indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de până la 400 de lei, persoanele beneficiare de drepturi speciale, dacă nu realizează alte venituri şi al căror cuantum cumulat se află sub 400 de lei/lună.

 

Pentru fiecare beneficiar se alocă 27 de kilograme de produse alimentare ambalate în două cutii de carton identice ce conţin: 4 l ulei, 4 kg zahăr, 6 kg făină, 6 kg mălai, 0,8 kg paste făinoase (două pungi), 2,4 kg conserve din carne de porc (opt cutii), 1,8 kg conserve din carne de vită în suc propriu (şase cutii), 2 kg conserve cu pateu de ficat (zece cutii).


Intră acum și în grupul de