Al treilea focar de trichineloză la porc mistreţ înregistrat în zona Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un al treilea focar de trichineloză la porc mistreţ a fost înregistrat, zilele trecute, în zona Câmpulung Moldovenesc, boala fiind confirmată prin analize realizate la Laboratorul Sanitar Veterinar din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava(DSVSA).

mistreti

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Laurenţiu Leon Postolache, a declarat pentru NewsBucovina că cel de al treilea focar de trichineloză la porc mistreţ s-a înregistrat pe Fondul de Vânătoare Rarău din zona Câmplulung Moldovenesc.

El a spus că boala a fost confirmată în urma examenului trichineloscopic, realizat prin metoda digestiei artificiale, care a fost efectuat în Laboratorul Sanitar Veterinar al instituţiei.

Medicul veterinar sucevean a explicat că în cazul în care boala este depistată la porci mistreţi, carcasele animalelor sunt confiscate şi incinerate, iar dacă trichineloza este depistată la porcine din gospodăriile populaţiei, carcasele animalelor sunt confiscate, incinerate, iar proprietarul este despăgubit.

Postolache a precizat că alte două focare de trichineloză la porc mistreţ au fost înregistrate, în cursul lunii noiembrie, în zonele Brodina şi Vatra Dornei şi nu au fost depistate cazuri de îmbolnăvire la om, întrucât carnea nu a fost pusă în consum.

Medicul veterinar sucevean a spus că trichineloza este o boală parazitară produsă de trichinella, în cazul porcilor mistreţi infestarea producându-se în urma consumului de şoareci sau şobolani purtători ai parazitului sau de resturi de cadavre ale acestor rozătoare. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de