Nechifor susţine că dezvoltarea Aeroportului Suceava va continua, că se vor mări salariile şi se vor face angajări


Intră acum și în grupul de

Dezvoltarea Aeroportului Suceava va continua în perioada următoare a declarat, luni, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că în aceste condiţii se doreşte motivarea personalului prin creşterea salariilor, dar că se vor face şi noi angajări.

El a felicitat echipa de la Aeroportul Suceava pentru proiectul de modernizare, dar şi pentru că, în ultima perioadă a lucrat peste program, întrucât a procesat pasageri care au aterizat sau au decolat de la Suceava, în condiţiile în care pe aeroportul din Iaşi condiţiile meteo nu permit zboruri.

nechifor (2)

Modernizarea Aeroportului Suceava, realizată prin POS-Transporturi, a fost încheiată fără să existe corecţii financiare, iar gradul de execuţie este de 108 la sută pentru că s-au implementat şi măsuri noi apărute în timpul execuţiei prin adoptarea Regulamentului european 139, a declarat managerul de proiect, Marius Grosu.

El a spus că prin lucrările efectuate, portanţa pistei a fost crescută mult, fiind a doua ca portanţă după cea din Cluj Napoca, iar această portanţă ridicată va genera o durată mai mare a pistei.

Grosu a mai spus că pe lângă lungirea şi lărgirea pistei a fost crescută şi suprafaţa platformei de îmbarcare debarcare, care permitea înainte de modernizare parcarea a patru aeronave de tip C, cu 160-180 de locuri, iar acum, pe lângă aceste patru aeronave de tip C, pot parca încă două aeronave de tip D, care au peste 200 de locuri.

Mai mult, s-a modernizat balezajului, care înainte de implementarea proiectului era unul non-standard, care nu mai exista în Europa şi permitea aterizarea dacă exista vizibilitate de 1200 de metri, acum se permite aterizarea la 350 de metri vizibilitate.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că acest proiect este unic în România şi a precizat că munca pe aeroport va continua pentru că nu se încheie niciodată un plan de dezvoltare.

El a spus că îşi doreşte să se finalizeze cât mai repede studiul de fezabilitate pentru terminalul al doilea, iar Romatsa să implementeze în termen sistemul ILS.

Nechifor a anunţat că se va încerca motivarea personalului care deserveşte aeroportul şi că în vederea dezvoltării acestuia urmează să se facă şi angajări.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a spus că din 25 octombrie au fost pe aeroport 135 de mişcări de aeronave, au fost îmbarcaţi 351 de pasageri şi debarcaţi 780 de pasageri.

El a mai spus că din cauza condiţiilor de ceaţă de pe aeroportul din Iaşi, în ultimele zile au aterizat şi decolat de pe Suceava mai multe avioane care aveau ca destinaţie sau plecarea de pe Iaşi.

Astfeal, în 19 decembrie cursa ATR 42 Bucureşti-Iaşi a aterizat pe Suceava cu 44 pasageri şi a plecat spre Bucureşti cu 18 pasageri, iar o cursă Boeing B737 de la Bologna a aterizat la Suceava cu 133 de pasageri la bord.

În cursul zilei de duminică, alte patru curse au aterizat pe Suceava.

Astfel, cursa Boeing 737 de la Roma cu 132 de pasageri a aterizat la Suceava şi a decolat spre Munchen cu 80 de pasageri la bord, în timp ce un ATR 72 de la Bucureşti spre Iaşi a aterizat la Suceava cu 68 de pasageri şi a decolat spre Bucureşti fără pasageri.

Tot duminică, un ATR 72 de la Bucureşti a aterizat la Suceava cu 57 de pasageri la bord şi a decolat fără pasageri.

Un alt avion Boeing 737 a aterizat de la Munchen cu 125 de pasageri la bord şi a decolat luni dimineaţa cu 98 de pasageri spre Londra. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de