Proiecte europene de 130 de milioane euro încheiate cu succes la Suceava în acest an


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava au fost finalizate în acest an proiecte cu finanțare europeană în valoare de 130 de milioane euro.

Ion Lungu (3)

 

Primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că ultimele proiecte europene au fost încheiate cu succes, și spre deosebire de alte orașe, municipalitatea nu este nevoită să achite din fonduri proprii lucrări care nu au fost executate în termen.

Astfel, Ion Lungu a explicat că municipalitatea a avut de implementat proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de 130 de milioane de euro, cele mai importante fiind legate de reabilitarea unor străzi, poduri, pasaje peste calea ferată, parcaje subterane, iluminat stradal, reabilitare reţele de apă şi apă uzată şi staţie de epurare a apelor uzate, dar şi amenajarea zonei centrale a municipiului Suceava.

Edilul-șef al orașului a precizat că principalele obiective au fost reabilitarea mai multor străzi, dar şi a podului peste râul Suceava şi pasajului peste calea ferată din cartierul Iţcani, a campusului şcolar de la Liceul cu Program Sportiv şi a sălii de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Mai mult decât atât, Ion Lungu a subliniat că municipalitatea suceveană a încheiat cu succes toate proiectele cu finanţare europeană prin programarea 2007-2013, spre deosebire de alte oraşe sau consilii judeţene care nu au finalizat până în decembrie 2015 proiectele finanţate de Uniunea Europeană şi au de plătit din fonduri proprii lucrările în continuare.

Totodată, primarul Sucevei a spus că la unele proiecte au fost impuse corecţii financiare, dar acestea au fost contestate şi unele deja au fost câştigate de municipalitate. (N.B.)


Intră acum și în grupul de