FOTBAL » „Nu va fi usor, dar trebuie sa castigam”, atentioneaza Adrian Mutu


Intră acum și în grupul de

Adrian Mutu îsi mobilizeaza colegii de la Nationala înaintea meciului cu Olanda de sâmbata de la Constanta. „Sa nu ne culcam pe o ureche si sa dam tot ce e mai bun! Nu e potrivit sa joci hazardat cu Olanda, care e o echipa mai puternica decât noi. Trebuie sa fim organizati. Nu ne vom apara, dar nici nu ne vom napusti asupra lor, pentru ca ar fi o greseala!”, a declarat românul Fiorentinei într-un interviu televizat. Toti jucatorii trupei lui Piturca stiu ca partida cu olandezii poate califica România  la Euro 2008 si ca ratarea acestui obiectiv ar lovi adânc în fotbalul românesc. Mutu nu pierde însa din vedere ca olandezii nu sunt fotbalisti de plus si ca acestia nu vin la Constanta pentru agrement si nu va fi deloc usor. Mai mult, el este suspicios si fata de declaratiile „portocaliilor”, care au afirmat ca se vor multumi si cu un punct luat românilor. Vor veni sa câstige, au o echipa puternica, cu nume. Vor sa câstige, dar noi suntem pregatiti pentru ei! Nu va fi usor, dar trebuie sa câstigam!”, a spus el.

Avântul românilor în teren va trebui însa bine dozat mâine pe gazonul de pe stadionul Farul, pentru ca opt dintre jucatorii de baza au deja câte un cartonas galben. Lobont, Mutu, Chivu Dica, Nicolita, Codrea, Rat si Ovidiu Petre vor trebui sa joace inteligent, pentru a nu-l vedea si pe al doilea. Altfel, ei se vor afla  în tribune la meciurile viitoare cu Luxemburg si Bulgaria.

Problemele de sanatate ale portarului titular al nationalei olandeze si ale mijlocasului Clarence Seedorf par a se fi terminat. Accidentat în urma cu doua saptamâni la degetul mare de la piciorul stâng, Edwin Van der Sar s-a antrenat joi pentru prima data de la revenirea în lot. A urmat un program separat, alaturi de Seedorf, care si el a avut febra si Maduro, fiind sanse mari sa fie titularizat la Constanta. Presa olandeza l-a anuntat deja ca titular în meciul de sâmbata, în locul suspendatului Sneijder.

Meciul de sâmbata, de la ora 21,15, România-Olanda, în preliminariile Euro 2008 va fi difuzat pe TVR1.


Intră acum și în grupul de