Cruce sculptată în gheaţă, în curtea Inspectoratului de Jandarmi Suceava

La Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a fost oficiată, miercuri, 6 ianuarie, o slujbă religioasă cu prilejul Bobotezei.

Conform rânduielilor bisericești, Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur a fost oficiată de preotul militar al unităţii în capela sediului Inspectoratului de Jandarmi.

Ulterior, la crucea de gheaţă ridicată în curtea instituției a avut loc slujba Aghesmei Mari.

cruce de gheata

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Suceava, în cursul zilei de miercuri 60 de jandarmi au asigurat buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului.

Jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din municipiu, precum şi la alte 18 lăcaşuri de cult din localităţile din judeţ în care funcţionează structuri de jandarmerie.

„Jandarmii au acţionat pentru protecţia participanţilor, prevenirea aglomerărilor de persoane şi a busculadelor în apropierea zonelor de distribuire a apei sfinţite, precum şi pentru  rezolvarea  situaţiilor care ar fi putut să apară cu ocazia desfăşurării manifestărilor. În timpul acestei misiuni nu s-au înregistrat fapte care să aducă atingere legilor şi normelor de convieţuire socială”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Suceava. (Mihaela Tcaciuc)