Două persoane accidentate pe pârtia „Parc” din Vatra Dornei

Două persoane, un tânăr de 22 de ani, din Iași, și o femeie de 35 de ani, din Cluj, s-au accidentat, marți, 5 ianuarie, în timp ce se aflau pe pârtia de schi „Parc” din municipiul Vatra Dornei.

jandarmi montani partie 2

Cele două persoane accidentate au primit primul ajutor din partea jandarmilor montani, dar și al lucrătorilor Salvamont.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, tânărul de 22 de ani a suferit o fractură la gamba piciorului stâng, iar femeia de 35 de ani a fost diagnosticată cu traumatism la coloana vertebrală.

„În fiecare din aceste cazuri, persoanele au fost transportate la baza pârtiei, de unde au fost preluate de echipaje ale Ambulanţei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Sursa citată a menționat că posturile de jandarmi montane din Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Suceviţa şi Gura Humorului au intensificat în această perioadă acţiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

„Jandarmii montani acţionează zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate”, se precizează în documentul citat. (Mihaela Tcaciuc)