Incidentul de la piscina din Suceava, determinat de un senzor defect la aparatul automat de dozare a clorului


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bioinginer Adrian Popescu, a declarat, joi, că o echipă de inspectori de la Serviciul Control în Sănătate Publică a efectuat un control la centrul SPA unde a constatat că a fost o defecţiune tehnică a aparatului automat de dozare a clorului, respectiv a unui senzor, pe care au consemnat-o în raportul de control.

Popescu a spus că au fost verificate şi condiţiile de igienă din locaţia respectivă care erau corespunzătoare şi au fost prelevate probe de apă din bazinul de înot.

El a mai spus că respectivul centru va rămâne închis până la remedierea defecţiunii, urmând să fie efectuate, totodată, şi analizele de laborator ale probelor prelevate din apa de îmbăiere.

adrian popescu 3

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a precizat că unitatea respectivă a mai fost controlată de inspectorii DSP Suceava cu ocazia controalelor tematice, însă nu au fost înregistrate probleme privind respectarea condiţiilor igienico-sanitare sau a parametrilor de calitate ai apei de îmbăiere.

Un reprezentant al firmei ce deţine această piscină a declarat că incidentul a fost nedorit şi neprevăzut pentru că s-a defectat un senzor al sistemului automat de clorinare a apei.

El a menţionat că sistemul fusese verificat în urmă cu două zile, iar miercuri după amiaza, un senzor s-a blocat.

„Cantitatea de clor nu a fost foarte mare pentru că nu s-a simţit acut”, a spus acesta arătând că a închis piscina până când toate instalaţiile vor funcţiona în parametri normali.

Astfel, piscina ar urma să fie curăţată chimic, apoi să fie reumplută cu apă proaspătă, se va înlocui senzorul respectiv, după care se vor face din nou verificări ale aparaturii de clorinare şi va fi redeschisă când totul este în parametri normali.

Şase adulţi şi trei copii din municipiul Suceava s-au prezentat la UPU Suceava începând cu ora 0.00 şi până spre dimineaţă cu un sindrom iritativ după ce au făcut baie într-o piscină din municipiul Suceava.

Directorul medical al SJU Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat că cei nouă pacienţi au prezentat o reacţie alergică uşoară la apă clorinată, fără a avea arsuri chimice.

El a spus că toţi cei nouă au avut o reacţie alergică uşoară, iar în spital au rămas pentru supraveghere doar copiii.

Pacienţii aveau, în special, iritaţii în jurul ochilor şi senzaţie de respiraţie dificilă şi au primit tratament specific.


Intră acum și în grupul de