Anul acesta la Festivalul international de folclor „Cantecele Neamului” se va oferi si Marele Premiu


Intră acum și în grupul de

Un numar de 39 de solisti vocali si instrumentisti ai scolilor populare de arta din tara si comunitati de români din strainatate si-au anuntat participarea la cea de-a doua editie a Festivalului concurs international de interpretare a cântecului popular „Cântecele neamului”. „Concursul se adreseaza elevilor cu vârste între 15 si 25 ani, din scolile populare de arta din tara si celor similare din tarile unde traiesc comunitati de români. Noi am adresat invitatii comunitatilor din tarile limitrofe României: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia si Bulgaria. Pâna acum si-au confirmat prezenta Republica Moldova, Ucraina si Serbia” a declarat directorul Scolii Populare de Arta „Ion Irimescu” Suceava, Petre Horvat, în cadrul unei conferinte de presa. În ceea ce priveste participarea din tara, acesta a precizat ca un numar de 18 judete vor fi reprezentate de câte doi solisti iar Suceava, ca si gazda va avea câte trei.

Fata de editia anterioara, în acest an va fi oferit si Marele Premiu (în valoare de 15 milioane de lei vechi) a carui trofeu se afla în lucru- fiind realizat de artistul Mircea Daneasa. Vor mai fi acordate doua premii I a câte 10 milioane de lei vechi, doua premii II a câte 8 milioane de lei vechi, doua premii III a câte 6 milioane de lei vechi si doua premii speciale a câte 5 milioane de lei vechi.

În ceea ce priveste juriul, Petre Horvat a precizat ca va fi format din 11 membri presedinte fiind prof. univ. Simion Duja de la Academia de Arte Chisinau.

Bugetul alocat festivalului este de 500 milioane de lei vechi, din care 100 milioane de lei vechi cofinantare din partea Administratiei Fondului Cultural National iar restul de 400 milioane este asigurat de catre Consiliul Judetean Suceava.


Intră acum și în grupul de