Atenție, șoferi! Risc de polei pe drumurile sucevene


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii suceveni atrag atenţia participanţilor la trafic cu privire la posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ceaţa, umiditatea şi temperaturile reduse.

ilustratie polei ipj suceava

În acest sens, oamenii legii recomandă șoferilor să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului.

„În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos”, au informat polițiștii suceveni într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, dimineaţa şi seara, se impune o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

„Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător. Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă şi polei sunt mai greu vizibili în trafic şi se expun riscului de accident rutier”, a mai arătat sursa citată. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de