Primăria Suceava a început încasarea taxelor și impozitelor locale pe 2016


Intră acum și în grupul de

Luni a fost prima zi din acest an în care Primăria Suceava a deschis ghișeele pentru plata taxele și impozitele locale.

Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, cei care plătesc taxele și impozitele pentru tot anul 2016, până la 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%, care se aplică la impozitul pentru teren, clădiri și mașini.

primaria suceava plata taxe si impozite locale (2)

”Vă readuc aminte că s-a modificat Codul Fiscal și taxele vor fi diferite față de cele din 2015, dar la marea majoritate a acestora, cuantumul nu diferă foarte mult”, a precizat Harșovschi.

El a arătat că taxa de ecologizare se plătește în funcție de numărul de persoane declarate la asociație.

”Acolo unde nu locuiește nimeni se plătește pentru o singură persoană”, a explicat viceprimarul sucevean, menționând că pentru persoanele fizice, taxa de ecologizare este de 5 lei pe lună,  iar pentru persoanele juridice este de 6 lei pe lună.

Lucian Harșovschi a ținut să reamintească că cei care nu au reușit să plătească taxele până pe 31 septembrie 2015, pot beneficia, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, de o reducere de 73,3% a majorărilor, dacă plătesc integral, până la 31 martie 2016, taxele restante aferente anului 2014.

primaria suceava plata taxe si impozite locale (1)

”Taxele și impozitele se pot plăti la casieriile Primăriei, între orele 8-14, în conturile de Trezorerie ale instituției sau online, după ce vă înregistrați, urmând pașii precizați în următorul link: http://primariasv.ro/…/sucea…/portal.nsf/AllByUNID/000093C2….

Odată cu schimbarea Codului Fiscal, vă informez că atunci când vreți să faceți plata taxelor, prima dată se vor încasa amenzile și apoi restul dărilor”, a mai precizat viceprimarul municipiului Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de