Rugbi. Divizia Nationala » Sucevenii au marcat 16 puncte Stelei


Intră acum și în grupul de

Pe Stadionul Unirea din Suceava, miercuri, s-a desfasurat restanta etapei a III-a din campionatul Diviziei Nationale de Rugbi, în care Suceava a întâlnit Steaua. Scor final 89 – 16, dar gazdele au meritul de a fi punctat totusi între buturile mult mai titratei echipe bucurestene, ce a lasat din campionatul trecut amintirea unui „gigantic” 103 – 0.

În lipsa antrenorului Constantin Vlad, plecat la lotul national de tineret, echipa suceveana a fost condusa de un colectiv de tehnicieni format din Dumitru Livadaru, Dan Scolobiuc, Viorel Negru si Ovidiu Bursuc.

Rugbistii suceveni au început partida cu urmatorul cinsprezece: Zup, Pascari, Patenschi, Teodorovici, St. Rusu, Lupei, Preotescu, Nichiforiuc, Bursuc, Soloniuc, Opariuc, Drelciuc, Conache, Cretuleac si Atodiresei. În formatia stelista, lânga numele consacrate, au jucat si doi „copii” crescuti la Gura Humorului, Zebega si Dascalu.

Partida a început spectaculos pentru suceveni, care au deschis scorul imediat dupa ce jucatorii se asezasera în teren, prin Conache, care a executat cu precizie o lovitura de pedeapsa. 3-0 pentru bucovineni. Au urmat însa sarjele stelistilor, finalizate cu trei eseuri consecutive si transformate fara greseala de internationalul Dumbrava, scorul la pauza aratând acceptabil: 3-21. Doi dintre cei mai buni jucatori suceveni s-au accidentat, Lupei si Bursuc fiind înlocuiti, unul dupa prima repriza, al doilea în min. 65.

În partea a doua a meciului, gazdele încep din nou cu avânt, acelasi Conache transformând a doua lovitura de pedeapsa pentru 6 – 21. Dupa acest moment, rugbistii  bucuresteni au umplut gazonul de la Unirea,  de pe care parca disparusera  sucevenii, si au înscris cinci eseuri, toate transformate de Dumbrava, scorul devenind deja 6- 56. Rugbistii lui Constantin Vlad au avut însa o zvâcnire de orgoliu si au reusit prin Preotescu sa înscrie un eseu spectaculos, transformat si acesta de Conache. Doar ca, în replica, stelistii au marcat înca patru eseuri, doar unu ratat la transformare, si scorul a devenit 13 – 82. Un drop realizat de Conache mai aduce trei puncte sucevenilor, stelistii încheindu-si evolutia în prelungiri cu un nou eseu transformat.


Intră acum și în grupul de