Social-democratii sunt ingrijorati ca la Spitalul Judetean „oamenii mor cu zile”


Intră acum și în grupul de

Consilierul judetean PSD Daniel Dragoi, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca Spitalul judetean Suceava nu are dotarile minime pentru un spital de urgenta, spunând ca din cauza lipsei aparaturii medicale de investigatii, „oamenii mor cu zile” în acest spital. Acesta a spus ca mortalitatea a crescut în ultimul an în spitalul sucevean cu 16 la suta, si a dat ca exemplu ultimul caz de deces din cauza lipsei de aparatura, când o asistenta medicala de la SIAMUD, în vârsta de 37 de ani, nu a putut fi salvata pentru ca în spital nu exista computer tomograf functional.

Consilierul judetean sucevean a anuntat ca a demarat o campanie de strângere de semnaturi printre reprezentantii societatii civile, ai cultelor, minoritatilor si cetatenilor Sucevei ce va însoti o scrisoare deschisa ce va fi transmisa pâna la sfârsitul saptamânii ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu prin care se solicita dotarea spitalului sucevean cu aparatura necesara. Acesta a mai adaugat ca CJ a facut tot ceea i-a stat în putere pentru a deschide la spital un centru de diagnostic. „Consiliul Judetean s-a implicat, a dat spitalului un spatiu pentru centru de diagnostic si a cerut Ministerului Sanatatii sa aprobe caietul de sarcini pentru licitatie. Din pacate licitatia nu s-a putut organiza”, a afirmat Daniel Dragoi.  

Pe de alta parte MSP a precizat luna trecuta ca, în cadrul programului de modernizare a infrastructurii de urgenta, Spitalului Judetean Suceava urmeaza sa primeasca în cursul lunii octombrie un aparat de radiologie Rx Digital si ca tot în cursul acestui an i se vor repartiza un computer tomograf si un echipament RMN, în urma licitatiilor ce vor avea loc în cursul ultimului trimestru al acestui an.

Cât priveste amânarea avizului MSF pentru organizarea unei licitatii pentru externalizarea activitatii de investigatii medicale imagistice la Spitalul Judetean Suceava, acesta a precizat într-o „nota” transmisa Consiliului Judetean Suceava la sfârsitul lunii septembrie ca „nu se justifica aceasta pseudo-externalizare”.


Intră acum și în grupul de