Sancţiuni: 15 amenzi şi 19 avertismente scrise aplicate de inspectorii sanitari veterinari în luna decembrie


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că în cursul lunii decembrie au fost efectuate 107 inspecţii în urma cărora au fost aplicate 15 şi 19 avertismente pentru deficienţele constatate.

Semeniuc a spus că verificările au vizat unităţile de procesare, unităţile de alimentaţie publică, unităţile de comercializare a produselor alimentare, dar şi târgurile şi pieţele din judeţul Suceava.

DSVSA SuceavaEl a mai spus că în urma acestor controale au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 12 300 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă,  şi 19 avertismente scrise, fiind stabilite termene de remediere a deficienţelor constatate în timpul verificărilor.

Medicul veterinar sucevean a precizat că în cursul lunii decembrie DSVSA Suceava a eliberat două avize temporare pentru desfăşurarea a două festivaluri.

Totodată, în luna decembrie, au fost înregistrate sanitar veterinar 85 de unităţi pentru vânzare cu amănuntul şi au fost autorizate 25 de mijloace de transport pentru produse alimentare.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a arătat că în domeniul sănătăţii animale au fost prelevate 4108 probe care au fost analizate în laboratorul instituţiei, în domeniul controlului reziduurilor- 124 probe, iar în domeniul siguranţei alimentelor- 705 probe.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de