Procedura de achizitie rapida de aparatura pentru Agentia de Plati si Interventie in Agricultura


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat miercuri, o NOTA privind achizitionarea de aparatura GPS cu PC printr-o procedura de achizitie rapida, respectiv negocierea fara publicarea prealabila a unui anunt de participare. „Este vorba despre aparatura necesara Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura (APIA). Aceasta achizitie este necesara pentru completarea dotarii echipamentelor de masurare pe teren, pentru a raspunde solicitarilor din scrisoarea Comisiei Europene privind clauza în agricultura”, a afirmat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spataru.

Purtatorul de cuvânt al Guvernului a subliniat ca procedura de achizitie publica a celor  230 de aparate GPS cu PC se va face potrivit reglementarilor legale. „Guvernul  recurge astfel la aplicarea prevederilor legale incluse în OUG 34/2006, privind procedura în situatia de urgenta. Guvernul considera ca în acest caz situatia de urgenta se justifica pe deplin”, a aratat Camelia Spataru.

Aceste aparate erau planificate pentru anul viitor, dar s-a hotarât devansarea termenului având în vedere numarul suplimentar de ferme ce trebuie verificate si timpul scurt pentru finalizarea acestei actiuni.

 

OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii cu modificarile si completarile ulterioare precizeaza:

ART 122. Autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare numai în urmatoarele cazuri:

„c) ca o masura strict necesara, atunci când perioadele de aplicare a licitatiei deschise, a licitatiei restrânse, a negocierii cu publicarea prealabila a unui anunt de participare sau a cererii de oferte nu pot fi respectate din motive de extrema urgenta, determinate de evenimente imprevizibile si care nu se datoreaza sub nicio forma unei actiuni sau inactiuni a autoritatii contractante. Autoritatea contractanta nu are dreptul de a stabili durata contractului pe o perioada mai mare decât cea necesara, pentru a face fata situatiei de urgenta care a determinat aplicarea procedurii de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare.


Intră acum și în grupul de