O tânără din Ucraina vroia să facă cumpărături în Suceava cu pistolul în poșetă


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali din P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, în poșeta unei tinere din Ucraina, un pistol cu aer comprimat din categoria armelor neletale supuse autorizării, un rezervor cu aer comprimat și 284 bucăți bile metalice tip Sher Shen.

Potrivit ofițerului pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisarul-șef Ilie Poroch-Serițan, joi, în jurul orei 14.55, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, M. Daryna, de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 20 de ani, călătorind  ca pasager într-un autoturism marca BMW, ce venea din Cernăuţi şi mergea la Suceava.

pistol in poseta

”În urma controlului specific efectuat asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, au fost descoperite, în poșeta acesteia, un pistol cu aer comprimat marca Gamo PT 90, calibrul 4,5mm, un rezervor cu aer comprimat marca Crosman şi o cutie din material plastic ce conţinea 284 bucăţi  bile metalice tip Sher Shen, calibrul 4,5 mm. Echipa operativă a stabilit faptul că pistolul respectiv intră în categoria armelor neletale supuse autorizării şi este  fabricat în Spania”, a arătat Serițan.

 

El a precizat că tânăra a declarat că mergea la cumpărături în Suceava şi a recunoscut că pistolul îi aparţine şi că l-a uitat în geantă.

”Arma neletală, rezervorul cu aer comprimat şi cele 284 de bile metalice au fost reţinute de lucrătorii vamali, care le-au predat pe bază de proces verbal poliţiştilor de frontieră, urmând să fie expertizate şi ulterior depuse în camera de corpuri delicte a Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”, a mai arătat ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de