Tomograful promis de MSF ar putea ajunge la Spitalul Judetean in decembrie


Intră acum și în grupul de

­Mult râvnitul tomograf de catre Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este la un pas de a ajunge la destinatie. Ministerul Sanatatii a anuntat ca a alocat deja pentru achizitionarea unui tomograf cu 16 slice-uri, de ultima generatie, fondurile necesare si ca deja au fost demarate procedurile privind licitatia în vederea achizitionarii aparatului respectiv.

Managerul general al Spitalului Judetean, Costica Dascaliuc a confirmat joi, telefonic, faptul ca tomograful „este ca si cumparat” si a explicat ca a reusit sa convinga autoritatile centrale de necesitatea unui asemenea aparat la Suceava. „Fara sprijinul primarului Ion Lungu, trebuie sa recunosc, nu faceam mare lucru la nivel de minister. Cred ca pâna la începutul lunii decembrie aparatul va fi la Suceava si va putea fi pus în functiune”, a declarat Costica Dascaliuc.

Acesta a tinut sa precizeze ca în perioada urmatoare va avea loc si licitatia pentru cumpararea unui mamograf cu laser. În felul acesta, este posibil, ca din cele cinci piese ce urmau sa constituie tabloul imagistic al Spitalului, patru sa fie achizitionate pâna la finele anului, aparatul de RMN fiind promis pentru primul trimestru al anului viitor.

Costica Dascaliuc a mentionat si faptul ca Spitalul Judetean Suceava a mai primit de la minister un sprijin material consistent, în sensul ca au fost achizitionate, si urmeaza a fi trimise la Suceava: un procesator de plasma, 5 sisteme de oximetrie cu senzori si doua sisteme complete de chirurgie cu accesorii de tip electro-cauter.­


Intră acum și în grupul de