Construirea noului spital de urgenta… in „mainile” MSF


Intră acum și în grupul de

Dupa aprobarea studiului de prefezabilitate si a celui de fezabilitate a fost, încheiata cea de a treia etapa­ care trebuia parcursa pentru construirea viitorului Spital Judetean de Urgenta Suceava, pe amplasamentul actualului „Spital vechi”, a anuntat directorul ASP Suceava, Odette Nicolae, care a precizat ca institutia a înaintat Ministerului Sanatatii Publice Referatul de aprobare a Ghidului cu directive arhitecturale si ingineresti pentru proiectarea, construirea si dotarea la cheie cu echipamente medicale a spitalelor judetene de urgenta.

„Ghidul la care facem referire a fost analizat si aprobat de catre o Comisie locala care a fost înfiintata prin decizie a directorului executiv interimar al ASP Suceava, dr. Odette Nicolae, în componenta ei intrând conducerea institutiei, personal de specialitate din cadrul ASP si un reprezentant al Primariei Suceava.

Si de aceasta data au fost facute o serie de observatii si propuneri cu trimitere la normele igienico-sanitare în vigoare, altele cu referire la aparatura medicala, precum si cu referire la unele aspecte de ordin arhitectural care tin de specificul local” a precizat Odette Nicolae.

Aceasta a mai adaugat ca etapa urmatoare este organizarea, la nivelul Ministerului Sanatatii Publice, a licitatiei pentru proiectarea, construirea si dotarea la cheie cu echipamente medicale a viitorului spital.


Intră acum și în grupul de