CJ Suceava vrea să construiască în acest an un skywalk pe stânca Piatra Şoimului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava şi-a propus ca în 2016 să construiască punctul de belvedere din Masivul Rărău, un skywalk pe stânca Piatra Şoimului care permite o panoramă ce include Masivul Ceahlău, Vârful Giumalău, dar şi Valea Bistriţei.

2 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk

În acest sens, în proiectul bugetului Consiliului Judeţean Suceava pentru anul 2016 este prevăzută suma de 220.000 de lei pentru execuţia acestui skywalk.

 

Noul  punct de belvedere de pe stânca Piatra Şoimului din Masivul Rarău a fost anunţat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în primăvara anului trecut, iar de atunci s-au făcut demersurile pentru ca terenul respectiv, o suprafaţă de 48 de metri pătraţi, care era administrată de RNP Romsilva, să treacă în proprietatea administraţiei judeţene.

La sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat să preia această suprafaţă oferind RNP o parcelă de 150 de mp de pădure în zona Adâncata şi a achitat şi aproape 1.7000 de lei pentru acest teren.

Noul punct de belvedere va avea podeaua transparentă pentru a se putea vedea întreaga privelişte din prăpastie.

Din acel punct de pe stânca Piatra Şoimului, ce permite o panoramă de 270 de grade, se vede Ceahlăul, Giumalăul şi Valea Bistriţei.

4 Piatra Soimului_Rarau_model 3d skywalk

Pe stânca Piatra Şoimului se poate ajunge în zece minute de mers pe jos prin pădure de la pajiştea alpină din masiv.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de