Conducta de gaz ce alimentează Câmpulung Moldovenesc a fost dezgheţată. Se va relua furnizarea gazului natural în câteva ore


Intră acum și în grupul de

Echipele Transgaz au reuşit să dezgheţe în totalitate magistrala de transport gaze naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

La faţa locului se execută în continuare lucrări de purjare, pentru evacuarea în totalitate a apei din interiorul conductei, în vederea preîntâmpinării unor situaţii similare, a anunţat Prefectura Suceava.

Ulterior, într-un interval de până la 4 ore, urmează ca distribuitorul gazelor naturale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, să rearmeze cele 560 relee de presiune. Astfel etapizat, în această seară vor fi realimentaţi toţi consumatorii din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

campulung moldovenesc avarie retea gaz (4)

Lucrările de remediere au vizat concentrarea forţelor pe dezgheţarea conductei şi pe realizarea unui bypass peste pârâul Izvorul Alb, pentru tronsonul îngheţat.

Pentru realizarea acestor lucrări au fost concentrate 8 echipe de specialişti de la SC Transgaz Mediaş, cu aproximativ 50 de oameni, sub conducerea directorului general adjunct al societăţii, cu utilaje grele şi aparatură. Trei echipaje de pompieri militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au asigurat apa pentru o autospecială de producere a aburului sub presiune. De asemenea, militarii au vizat dezgheţarea cu ajutorul a două aeroterme mari a utilajelor afectate de ger din punctele de lucru, temperaturile înregistrate fiind de -14 grade Celsius. Nu în ultimul rând, pompierii au asigurat măsurile PSI pe timpul lucrului cu foc deschis la magistrala de transport gaze naturale.

Se intenţionează ca, în cursul serii, să fie rebranşaţi consumatorii din Câmpulung Moldovenesc la reţeaua de gaze naturale.

Acţiunile de miercuri au fost monitorizate la faţa locului de prefectul judeţului, Constantin Harasim, inspectorul şef al ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, şi de conducerea Primăriei Câmpulung Moldovenesc, care a asigurat ceai cald şi gustări pentru tot personalul implicat în remedierea situaţiei. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de