Handbal. Cupa Mondiala » Romancele n-au ajuns pana in semifinale


Intră acum și în grupul de

Nationala feminina de handbal a României nu s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de la Aarhus – Danemarca. Un singur gol le-a trebuit fetelor sa treaca de grupa în partida disputata joi seara cu Norvegia. Situatia n-ar fi fost atât de la limita daca handbalistele lui Tadici si Musi n-ar fi pierdut cu o zi înainte cu Franta, într-un meci în care nu s-au regasit deloc.

Cu Norvegia, însa, fetele au pornit ostilitatile cu o altfel de atitudine si au tinut piept foarte bine ritmului infernal impus în teren de campioana europeana; si au reusit, în foarte mare masura cu ajutorul pivotului Ionela Gâlca Stanca, sa înscrie. Româncele au tinut trena campioanelor în prima repriza, reusind chiar sa egaleze la 11, cu doua minute înainte de pauza si, cu un adversar fara doua jucatoare eliminate, sa aiba chiar 13 – 11 pâna la primul fluier.

Partea a doua a întâlniri a debutat la fel de „fioros”, handbalistele din România reusind, timp de aproape 15 minute, sa fie stapâne pe teren, la unu sau doua goluri distanta de norvengience. Ultimele 15 au fost însa infernale. Cu numai câteva zeci de secunde înainte de final, scorul era 26 – 25 pentru tricolore, dar arbitrii din Portugalia au eliminat doua dintre ele   si, la un fault în semicerc al Adinei Meirosu, au acordat lovitura de la 7 m pentru campioane cu numai doua secunde înainte de terminarea meciului. Echipa Norvegiei a egalat astfel la 26 si, la acest scor, româncele se puteau întoarce acasa.


Intră acum și în grupul de