FOTBAL » Liga I, Etapa a 11-a


Intră acum și în grupul de

Universitatea Craiova –  U Cluj   1- 1

Primul meci disputat al etapei a fost unul placut ochiului, formatiile iesind la joc si creând multe faze de poarta, chiar din prima repriza în care au avut pentru fiecare câte o ocazie mare de a deschide scorul. Craiova o face prima în min. 47 printr-un autogol al clujeanului Park pacalit de mingea respinsa de Martin Tudor. Fotbalistii din Cluj mai marcheaza o data, dar pentru ei, în min.82, prin Alin Savu care a speculat o greseala grava a portarului oltean.  Scor final 1 – 1 pe doua erori de portar.

Gloria Buzau – Dacia Mioveni   0 – 1

Dacia a obtinut 3 puncte cu mare greutate,  cât timp  ambele echipe simteau înainte de etapa fierbinteala locurilor retrogradabile ale clasamentului. Golul victoriei a fost înscris  de Daouda în min. 27, ce a reluat din 9 metri o pasa a lui Neagoe si pe care portarul Vrajitoarea n-a ajuns-o la timp. Buzoienii au alergat dupa egalare si au avut câteva ocazii pentru aceasta, dar cele 90 de minute de joc se termina cu scorul stabilit în prima repriza.  

Poli Timisoara – Otelul Galati   4 – 1

Victoria drastica a timisorenilor se datoreaza apoape exclusiv prestatiei catastrofale a portarilor galateni si a aparatorilor de pe malul Dunarii. Si totusi Stan de la Otelui este cel care a marcat în min. 35, primul gol al partiei, ca în min. 39  sa-si marcheze singuri un al doilea prin propriul portar care nu a reusit sa faca un stop. Dupa un minut, timisorenii fac 2 – 1 reusita apartinând australianului McKain care-i face penibili pe Stan si pe acelasi Bors “minunatul” portar galatean. Schimbarea lui, în repriza a doua, prea buimac sa mai continue meciul, cu Gribauskas nu are efectul scontat de antrenorul Grigoras. Poli mai marcheaza de doua ori pâna la fluierul final, armeanul Artiom Karamyan reusind dubla în minutele 60 si 70.  

Poli Iasi – Rapid   0 – 2

Indiferent de victoria ce avea sa vina, fanii visiniilor l-au întâmpinat pe Rednic la fel de iubitori, cu mesajul “By, by, Rednic” si pe restul oficialilor de la club cu “Plecati” scris pe nenumarate bannere. Rapidul înscrie primul în min. 26 când Sapunaru finalizeaza o actiune personala de toata frumusetea cu un sut în coltul portii. Mai-mai ca rapidistii sa faca 0 – 2 în prima repriza, dar lovitura libera din min.35, executata de Maftei este respinsa în extremis de portarul Branet. Acest scor se concretizeaza pe tabela însa în min. 51. Mugurel Buga puncteaza pe lânga acelasi Branes, din careul mic, dintr-o centrare a lui Bozovic. În ciuda schimbarilor, Popa nu mai gaseste nici o solutie eficienta pentru ac iesenii lui sa înscrie si partida se încheie cu victoria bucurestenilor. Putea fi chiar 0 – 3 daca Buga, cu 2 min înainte de final, n-ar si sutat direct în portarul moldovenilor, singur cu el, de la o distanta de 10 metri.

Accidentat în prima repriza, rapidistul Lazar nu va juca 2 saptamâni.

Ceahlaul Piatra Neamt – FC Vaslui   1 – 1

O partida desfasurata pe ninsoare si o vreme crâncena la care au asistat un numar record de spectatori veniti de la Vaslui. Proma repriza a fost dominata de gazed, dar la pauza era 0 – 1 pentru galben-verzi, golul fiind marcat de acelasi Ljubinkovici, golgheterul camionatului. Roberto Ayza a egalat pentru moldoveni în min 49 iar lupta cu nametii adunati pe gazon a continuat cu acest rezultat pâna la finalul partidei.  
 

Pandurii Tg. Jiu – Dinamo   0 – 1

Dinamo s-a impus în acest meci, e drept, dar numai cu un punct mai mult, marcat de Margaritescu în min. 29. A doua parte a meciului s-a jucat alert, disputat dar terenul moale lasa tabela nemodificata. Pandurii fac un fotbal bun pe finalul partidei dar irosesc faze de poarta. Trimit chiar si în bara o minge ce-l lasase spectator pe Lobont, din lovitura libera trimisa în min 85 de Ilie Iordache. Si ca spectacolul sa fie complet, dinamovistii dau si ei în bara, exact în ultimul minut de joc dintr-o alta libera executata de Niculescu.  

Farul Constanta – UTA    ……

CFR Cluj – Unirea Urziceni (neterminat la închiderea editiei)

Steaua – Gloria Bistrita (amânat pentru 4 noiembrie)


Intră acum și în grupul de