Handbal. Liga Nationala » Sucevenii au pierdut la Medgidia (24 – 32)


Intră acum și în grupul de

Universitatea Suceava a fost învinsa sâmbata la Medgidia, în etapa a VI-a a Ligii Nationale de handbal. Desi au plecat la drum gândind doar varianta victoriei, jucatorii suceveni n-au putut lua gazdelor cele doua puncte, pierzând partida la opt goluri diferenta, 24 – 32, rezultat care i-a coborât pe locul 6.  Rezultatul poate parea ciudat, cât timp cotatia CSM Medgidia în clasament este mult sub nivelul sucevenilor (locul 10), dar ce se întâmpla anul acesta în desfasurarea Ligii Nationale începe sa nu mai mire pe nimeni.

Prima repriza a întâlnirii a decurs oarecum echilibrat, distanta pe tabela de marcaj între adversare fiind mai tot timpul rezonabila. În aceasta nota, la pauza, universitarii lui Petru Ghervan si Leonard Bibirig plecau la vestiare condusi doar cu 13 – 12.

Dupa reluarea jocului însa, partida a intrat pentru oaspeti într-un fel de… zona crepusculara. Înversunati si încrâncenati dupa puncte (aveau doar 3 înaintea partidei de ieri), handbalistii din Medgidia au jucat dur si fara menajamente, din toate punctele de vedere. N-ar fi reusit poate sa învinga nici asa, daca perechea de arbitri buzoieni Pavel – State nu ar fi uitat sa scoata fluierele din gura si le-au folosit  cu mult sârg, chiar si când situatia din teren dicta „tacere”. A fost clar ca nu le-au placut bucovinenii, pe care i-au lasat de multe ori sa joace în cinci, dictând foarte usor eliminare dupa eliminare în echipa Universitatii. „Un altfel de meci”, a declarat un oficial sucevean prezent la meci.

Petru Ghervan, însa, fara a comenta prea mult calitatea arbitrajului, a motivat mare parte din înfrângere cu prestatia jucatorilor sai. „Trecând peste factorii perturbatori ai partidei, n-a fost un meci de jucarie. Baietii nu au jucat ce trebuie si ceea ce stiu ei mai bine. Ar fi trebuit sa fie mai concentrati, sa iasa la lupta mai mult, chiar acolo, în pumnii adversarilor, iar daca nu câstigam, macar pierdeam la o diferenta mai mica”, a spus directorul tehnic al Universitatii Suceava.

Etapa a VII-a se va juca abia pe 4 noiembrie, pentru ca în aceasta saptamâna are loc „Trofeul Carpati” la handbal. Suceava va întâlni atunci, acasa, pe Uztel Ploiesti.

Celelalte rezultate ale etapei

HCM Constanta – Steaua Bucuresti   22 – 22

Minaur Baia Mare – Poli Timisoara   21 – 17

Pandurii Tg Jiu – Dinamo   26 – 24

Uztel Ploiesti – HCM Resita 33 – 35

CSM Oradea – Romvag Caracal  26 – 24

HC Odorhei – Dedeman Bacau   38 – 31

 

Clasament

   1. UCM Resita – 10p
   2. HC Odorhei – 10p
   3. Dedeman Bacau – 9p
   4. Steaua – 9p
   5. CSM Oradea – 7p
   6. Univ Buc. Suceava – 7p
   7. Dinamo – 6p
   8. Minaur Baia Mare – 6p
   9. HCM Constanta – 5p
  10. CSM Medgidia   – 5p
  11. Pandurii Tg Jiu   – 4p
  12. Uztel Ploiesti –  4p
  13. Poli Timisoara – 2p
  14. Romvag Caracal – 0p
 


Intră acum și în grupul de