Incendiu la o gospodărie din Costâna. Adăpostul de animale a ars în întregime


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Costâna, comuna Todirești, a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de marți spre miercuri, din cauza unui conductor electric defect.

Pentru stingerea și localizarea incendiului au intervenit cu două autospeciale militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Todireşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina Suceava”, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau două anexe gospodăreşti, construcţie corp comun formată din bucătărie de vară şi adăpost de animale, existând pericolul de propagare la o şură, construită din lemn şi aflată la un metru distanţă de focar.

”A ars acoperişul construcţiei corp comun pe o suprafaţă de 85 de metri pătraţi. De asemenea, adăpostul de animale, construit din lemn, a ars în întregime, pe 50 de metri pătraţi. Au mai ars 2 tone de furaje şi bunuri de uz gospodăresc. S-a degradat branşamentul electric de la casa de locuit”, a arătat Găleată, precizând că din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

El a precizat că incendiul, anunțat la ora 2:20, a fost lichidat la ora 5:20, iar pompierii au salvat restul bucătăriei de vară şi şura.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un conductor electric defect, a mai menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de