La Dorna preia Rarăul în cadrul cele mai mari tranzacţii pe piaţa lactatelor prin care Albalact e preluată de Lactalis


Intră acum și în grupul de

Grupul Lactalis, care deţine marca La Dorna, urmează să preia compania Albalact care deţine brandul Rarăul, alături de Zuzu, Fulga, De Albalact și Poiana Florilor, în cadrul celei mai mari tranzacţii pe piaţa lactatelor.

lapte de vaca

Este a doua mişcare importantă pe care o face Lactalis în România după ce grupul a cumpărat brandul LaDorna de la Jean Valvis în 2008.

„Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact având drept obiectiv dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, se arată în comunicatul Albalact.

Grupul Lactalis, care a achiziţionat în 2008 de la omul de afaceri Jean Valvis, Dorna Lactate, ar urma să preia compania Albalact care deţine două fabrici de prelucrare a laptelui, Albalact la Oiejdea şi Rarăul la Câmpulung Moldovenesc, dar şi o firmă de transport, având peste 900 de angajaţi.

Lactalis intenționează să inițieze o ofertă publică de preluare voluntară pentru întregul pachet de acțiuni al Albalact, iar pentru început, Lactalis a încheiat un contract cu acționarii vânzători care dețin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact, respectiv: Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited (44,85%) și RC2 (Cyprus) Limited (25,45%).

Conform anunţului de pe bursă, francezii ar oferi un preţ per acţiune de 0,45 lei, cu 37% mai mult decât preţul din piaţă de la închiderea de miercuri. Familia Ciurtin, respectiv Raul şi soţia lui, deţin 41% din acţiuni, prin două firme din Cipru. Astfel, ei ar putea încasa peste 120 milioane lei din această tranzacţie.

Grupul Lactalis deține mai multe branduri internaționale, precum President, Parmalat, Galbani, având 200 de fabrici în 43 de țări și 75.000 de angajați.

Topul principalelor companii de piața românească de lactate, după afacerile din 2014, sunt Albalact, Danone, FrieslandCampina (Napolact), Fabrica de Lapte Brașov (Olympus), Delaco, Hochland, Dorna Lactate și Covalact. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de