Sapte tineri vor participa la Faza Nationala a Concursului „Floare de Colt” destinat copiilor cu probleme


Intră acum și în grupul de

Un numar de 7 copii proveniti din sistemul de protectie a copilului vor participa la mijlocul lunii noiembrie la Faza Nationala a Concursului „Floare de Colt”. Concursul National „ Floare de Colt” se afla la a V-a editie si are ca scop descoperirea si promovarea copiilor talentati din sistemul de protectie a copilului si a celor cu dizabilitati aflati în evidenta Serviciului de evaluare complexa din cadrul DGASPC Suceava, precum si a copiilor eligibili pentru burse sociale, cu vârstele cuprinse între 14 si 18 ani neîmpliniti la data de 31 decembrie 2007.  

Faza judeteana din acest an a avut loc pe 20 octombrie 2007 participând 56 de copii si tineri între 14 si 18 ani din sistemul de protectie, centrele de plasament din judet, din plasament familial si asistenta maternala, din cadrul scolilor speciale din judet.

Câstigatorii premiului I de la sectiunile creatie literara, informatica, muzica, talent special, dans, arte plastice, sport se vor deplasa în perioada 16-18 noiembrie a.c., la Bucuresti pentru a participa la Faza Nationala a Concursului „Floare de Colt” – Editia  a V-a.

La prima editie, desfasurata în anul 2003, tânara Lungu Lacramioara din judetul Suceava, a câstigat locul II pe tara, la oboi. În prezent tânara este studenta la Conservatorul din Bucuresti. La editiile precedente, câte 27 de copii au câstigat în fiecare an premii în valoare totala de 65.000 de euro. La a III-a editie, Locul I pe tara, a fost câstigat de o eleva a Scolii Speciale Câmpulung Moldovenesc, vârsta de 16 ani, Cepisca Adriana, aflata în plasament familial; talentul acesteia a fost apreciat unanim la nivel national, la sectiunea „Talent special” asigurând continuitate unei traditii stravechi din Bucovina: încondeiatul oualor. Tânara a beneficiat de o bursa lunara de 300 euro timp 1 an si o excursie în Franta de doua saptamâni.

La a IV-a editie a concursului, locul I pe tara, la sectiunea Stiinte Umaniste a fost ocupat de tânarul Ichim Alin, 16 ani, orfan de ambii parinti, aflat în plasament la Centrul de tip Familial „Colt Alb” Suceava. Premiul a constat în  suma de 1500 euro.


Intră acum și în grupul de