Mobila SA Radauti amendata cu 800 milioane de lei vechi pentru lipsa investitiilor pentru reducerea poluarii


Intră acum și în grupul de

Firma Mobila SA Radauti a fost amendata cu suma de 80.000 lei (800 milioane de lei vechi) de comisarii judeteni de mediu pentru ca nu a realizat în timp util masurile stabilite pe linie de protectia mediului. Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat în cadrul unei conferinte de presa ca societatea trebuia sa îmbunatateasca sistemul de filtrare a prafului de lemn, investitia fiind de 177.500 lei iar termenul final era 31 august.

„Societatea a comandat filtrele în Italia si a platit pentru început un avans, dar pentru ca nu a achitat apoi suma integral comanda nu a fost onorata” a precizat Constantin Harsim. Acesta a mai adaugat ca o alta masura nerealizata a fost îmbunatatirea sistemul de ardere a deseurilor din lemn la centrala termica, pentru încadrarea în norme a emisiilor de pulberi, investitie în valoare de 700.100 lei unde nu s-a facut nimic, termenul fiind 30 septembrie.

În privinta ultimei masuri nerealizata, conducerea societatii a stabilit sa opreasca functionarea cazanului pe lemn, generator de poluare, si, pâna la rezolvarea problemei, va functiona doar instalatia de ardere pe gaze naturale. O alta firma amendata de comisarii de mediu suceveni a fost Moldo Mex Suceava, care a fost sanctionata cu 5.000 lei pentru nerespectarea valorii emisiilor de compusi organici volatili stabilita în planul de reducere a emisiilor de COV (compusi organici volatili)- diluanti, lacuri.


Intră acum și în grupul de