Cursurile de apa din bazinele raurilor Suceava, Bistrita si Moldova in atentia autoritatilor


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, luni, ca în cadrul Comisiei judetene pentru situatii de urgenta s-au stabilit mai multe masuri în cazul avertizarii cod galben printre care monitorizarea cursurilor de apa din bazinele râurilor Bistrita, Suceava si Moldova. Acesta a spus ca s-a solicitat tuturor primariilor sa decolmateze santurile sau podetele obturate pentru a se evita producerea de inundatii.

O alta masura luata în vedere este asigurarea conditiilor pentru circulatia rutiera, în special pe drumurile de munte, unde exista riscul producerii de polei.

Prefectura Suceava se afla printre judetele din tara carora Ministerul Mediului le-a trimis o avertizare hidrologica cu cod galben conform careia începând de luni, de la ora 14.00, exista riscul producerii de viituri pe versanti, torenti, pâraie, cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe unele râuri.

Prefectul Onofrei a precizat ca în urmatoarea perioada se va asigura permanenta comandamentelor locale pentru situatii de urgenta. 


Intră acum și în grupul de