Acțiuni ale Poliției pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat, timp de trei zile, ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

tir-uri lemne

 

Potrivit Poliției Județene, în perioada 26-28 ianuarie a.c., au fost constatate 20 de infracţiuni la regimul silvic, au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 90.000 lei şi au fost confiscați peste 120 de metri cubi de material lemnos.

Astfel, echipe mixte de control constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a criminalităţii economice şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere  Suceava au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava care desfăşoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

„Acţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava, urmărindu-se identificarea  celor săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

Sursa citată a precizat că au fost verificate 11 societăţi comerciale, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de  52. 000 lei, iar 57,71 mc. lemn lucru răşinoase, în valoare de 8.000 lei, au fost confiscați.

Totodată, în aceeaşi perioadă poliţiştii Biroului de combatere a delictelor silvice şi poliţiştii formaţiunilor de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii tăierii, transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

În urma celor 135 de controale au fost constatate 20 de infracţiuni la regimul silvic și au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.915 lei.

De asemenea, au fost confiscaţi 67,11 mc, material lemnos, în valoare de 17.418 lei. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de