Patru cai folosiți pentru contrabanda cu țigări abandonaţi lângă graniţă. Doi suceveni au fost arestați preventiv


Intră acum și în grupul de

Patru cai folosiți pentru contrabanda cu țigări abandonaţi lângă graniţă, iar doi suceveni, unul în vârstă de 28 de ani și unul de 32 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au fost depistați transportând țigări de contrabandă în valoare de peste 220.000 lei.

Autorităţile de frontieră ucrainene, sesizate de poliţiştii de frontieră suceveni în acest caz,  au stabilit că pentru transportul țigărilor contrabandiștii foloseau patru cai, aceștia fiind găsiți abandonați în mijlocul câmpului.

contrabanda (1)

Magistraţii Judecătoriei Rădăuți au dispus emiterea unui mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile față de Ioan Bodnar şi Costică Popescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă în formă agravantă”, respectiv „complicitate la contrabandă în formă agravantă”.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au arătat că duminică, în jurul orei 00:00, în baza unei înţelegeri prealabile, în timp ce inculpatul Ioan Bodnar a supravegheat zona de frontieră adiacentă localităţii Straja, inculpatul Costică Popescu împreună cu alte persoane, neidentificate până în prezent, au introdus ilegal peste frontiera verde 22.228 pachete ţigări, în valoare de 222.280 lei.

Înștiințate de eveniment, autoritățile ucrainene au concluzionat că pe direcţia S.F. 761, a avut loc o trecere frauduloasă a frontierei de stat, în scop de contrabandă.

„Autorităţile de frontieră ucrainene ne-au comunicat că pe teritoriul Ucrainei, a fost descoperită o cărare de urme formată prin culcarea vegetaţiei uscate, de către două persoane şi cai, descoperind la o distanţă de aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră către interior, pe direcţia S.F. 761, cantitatea de 50 de baxuri cu ţigări şi 4 cai”, se menționeză într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de