Starea agriculturii este rodul muncii ministrilor care s-au ocupat de „pupat viteii pe bot, au facut lectii de istorie, sau s-au ocupat de palinca si caltabosi”


Intră acum și în grupul de

Situatia actuala din agricultura este determinata de faptul ca ministrii care s-au succedat la conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au avut alte preocupari decât problemele agricultorilor, este de parere presedintele PSD, Gavril Mîrza. Acesta a declarat într-o conferinta de presa ca ceea ce se întâmpla acum este rodul muncii ministrilor care au trecut pe la MADR, dar au avut alte preocupari. „Unul a pupat viteii în bot si a muls vacile, altul a facut lectii de istorie, iar al treilea s-a ocupat de palinca si caltabosi”, a afirmat Gavril Mîrza, avertizând ca România risca sa piarda fonduri europene în domeniu si ca exista posibilitatea ca acest sector sa fie distrus.

Referindu-se strict la situatia din judetul Suceava, Gavril Mîrza  a spus ca suprafata de grâu însamântata este de 30 la suta fata de normal, ca producatorii de cartofi sunt nemultumiti ca nu pot vinde produsele la preturi corecte si ca si crescatorii de animale din judet sunt nemultumiti. Acesta a adaugat ca terenul agricol „de la Suceava spre Bucuresti, este plin de produse agricole nerecoltate”.

Gavril Mîrza a mai mentionat ca a avertizat înca din primavara acestui an, ca în domeniul Agriculturii se petrec lucruri „jalnice, triste”, iar „oamenii sunt disperati”. 


Intră acum și în grupul de