Handbal, “Trofeul Carpati” » Petru Ghervan debuteaza oficial ca second al Nationalei


Intră acum și în grupul de

Antrenorul sucevean Petru Ghervan poate fi coautor al primelor reusite ale Nationalei de handbal a României  la „Trofeul Carpati”, competitie ce începe vineri, la Drobeta Turnu Severin. El va lua loc pentru prima data pe banca tehnica a tricolorilor în calitate de antrenor secund, alaturi de principalului Omer Aiham, pe durata celor 3 partide pe care România le are de disputat cu Macedonia (vineri, la ora 20), Ucraina (sâmbata, la ora 19), si Muntenegru (duminica, la ora 12).

„Dat fiind calitatea si nivelul echipelor ce au raspuns invitatiei, Trofeul de anul acesta se anunta ca cel mai tare din ultimii 5 ani. Muntenegru este deja calificata la Campionatul European, si, alaturi de Macedonia, tari din componenta fostei Iugoslavii, au un handbal puternic si de performanta. Ucraina este la rândul ei o formatie puternica ce se poate impune oricând si de aceea nu putem anticipa, ca în alti ani, câstigatoarea Trofeului Carpati. Dar, ca în toti anii, ne-am propus sa-l câstige România”, a declarat directorul tehnic al Universitatii Suceava, de la Turnu Severin.

Lotul Nationalei convocat pentru turneu are si trei handbalisti suceveni, toti trei jucând în campionat la UCM Resita. Este vorba de Florin Ciubotariu, Ghita Irimescu si Mihai Rohozneanu, fosti elevi ai lui Petru Ghervan, pe care l-au reîntâlnit acum în alta calitate.

Stelistul Alin Sania este singurul jucator român indisponibil pentru partidele ce se vor desfasura începând de vineri. În interesul Nationalei, dar si al echipei de club, medicii au hotarât un repaus de 10 zile pentru jucatorul accidentat, caruia nu-i „functioneaza” cum trebuie o articulatie la sold.


Intră acum și în grupul de