Incendiu cauzat de un burlan metalic neprotejat termic, la o gospodărie din Negostina


Intră acum și în grupul de

Un incendiu cauzat de un burlan metalic neprotejat termic a cuprins, marți la amiază, o gospodărie din satul Negostina, comuna Bălcăuţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, pentru stingerea focului au intervenit cu trei autospeciale militarii de la Garda de Intervenţie Siret şi de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi. În sprijinul echipajelor profesioniste au intervenit șase lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bălcăuţi.

incendiu pompieri (2)”La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei construcţii corp comun, compusă din anexe, bucătărie, camera centralei termice, baie şi dressing, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la adăpostul de animale, precum şi la o gospodărie învecinată”, a declarat Găleată.

El a precizat că incendiul, ce a fost anunțat la ora 12:37, a fost lichidat la ora 14:05.

”Au ars aproximativ 150 de metri pătraţi din astereala construcţiei corp comun, interiorul camerei centralei termice şi al unui atelier pe 50 de metri pătraţi, bunuri materiale aflate în pod, aparatură şi utilaje electrice din atelier, 4 ferestre din lemn şi PVC, circa 10 metri pătraţi de plăci din OSB şi alte bunuri. Flăcările au degradat diferite suprafeţe din planşeele şi pereţii de la baie, living şi hol, obiecte de mobilier şi aproximativ 150 de metri pătraţi de tablă zincată ondulată de pe acoperiş”,a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Potrivit lui Găleată, cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan metalic, neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

”Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar forţele de intervenţie au salvat casa proprietarului, adăpostul de animale şi locuinţa învecinată”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de