Polițiștii suceveni au întocmit 320 de dosare penale pentru infracțiuni silvice, în 2015


Intră acum și în grupul de

320 de dosare penale au fost întocmite de polițiștii suceveni, în 2015, pentru infracțiuni silvice.

copaci taiati (2)Astfel, anul trecut, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Suceava cu atribuţiuni în domeniu, au organizat independent sau în cooperare cu celelalte instituţii abilitate 1.177 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, fiind verificate 6.652 obiective, precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe oboare, ocoale silvice, mijloace auto, etc.

”Urmare a acţiunilor iniţiate pe linie de silvicultură, au fost înregistrate 320 dosare penale privind infracţiuni la Codul Silvic, au fost cercetate 98 de persoane suspecte de comiterea unor ilegalităţi în domeniul silvic şi au fost confiscaţi sau ridicaţi în vederea stabilirii provenienţei 9.486,11 m.c. material lemnos, cu o valoare de 2.868.600 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Sursa citată mai precizează că având în vedere specificul judeţului şi în anul 2016, prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de