În ultima săptămână, 23 de persoane din zonele Rădăuţi şi Suceava diagnosticate clinic cu gripă


Intră acum și în grupul de

Un număr de 23 de persoane din judeţul Suceava au fost diagnosticate clinic cu gripă, în săptămâna 1-7 februarie, şapte dintre acestea fiind internate în spital, iar în cazul a trei pacienţi, de la care au recoltate probe biologice ce au fost analizate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, nu a fost evidenţiată prezenţa virusurilor gripale.

Gripa porcina

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în săptămâna 1-7 februarie, în zona Rădăuţi s-a raportat un caz de afecţiune compatibilă cu gripa şi în zona Sucevei s-au raportat 22 de astfel de cazuri, iar şapte dintre persoanele diagnosticate cu aceste afecţiuni au necesitat internarea în secţii de specialitate.

Din totalul celor 23 de cazuri de afecţiuni clinice compatibile cu gripa, cele mai multe, 13, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani şi la grupa de vârstă 50-64 de ani unde s-au raportat şapte cazuri, restul îmbolnăvirilor fiind raportate la persoane cu vârste de peste 65 de ani.

Sursa citată a precizat că, în cursul săptămânii trecute, au fost recoltate probe biologice de la trei pacienţi internaţi în secţiile de boli infecţioase, care au fost transmise
laboratorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, iar în urma efectuării analizelor de laborator nu a fost evidenţiată prezenţa virusurilor gripale la nici una dintre probe.  Evoluţia cazurilor a fost favorabilă, precizează DSP Suceava .
De remarcat este că în săptămâna echivalentă din anul 2015 au fost înregistrate 48 de afecţiuni compatibile cu gripa, din care 18 pacienţi au fost internaţi în secţiile de
boli infecţioase.

Tot în cursul săptămânii trecute, în judeţul Suceava au fost raportate 2771 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 82 de internări şi 865 de cazuri de pneumopatii acute cu 126 de internări.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de