Studenţii şi masteranzii suceveni nu au depus aplicaţii pentru a lucra pe timpul vacanţei de vară în Germania


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a declarat, joi, că studenţii sau masteranzii suceveni nu au depus aplicaţii în vederea selecţiei pentru ocuparea celor 100 de locuri de muncă, pentru o perioadă determinată, puse la dispoziţie de Agenţia Federală de Muncă din Germania, deşi perioada de înscriere a dosarelor a fost prelungită până în data de 4 februarie.

Studenti

Capverde a spus că perioada de înscriere a dosarelor a fost 4 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, însă o mare parte a intervalului de înscriere a coincis cu cea a Sărbătorilor de iarnă, iar adresabilitatea a fost scăzută şi AJOFM Suceava a solicitat prelungirea perioadei de înscriere până în data de 4 februarie.

Ea a mai spus că deşi perioada de înscriere a fost prelungită, până la termenul limită prevăzut nu a fost depusă nici o aplicaţie.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava a precizat însă că au fost studenţi şi masteranzi care au venit la sediul instituţiei pentru a lua formularele de înscriere, dar că aceştia nu au aplicat pentru posturile vacante.

“Nu cred că au întâmpinat probleme în completarea formularelor, dar nu ştim de ce au renunţat să aplice”, a explicat Capverde adăugând că se va lua legătura cu unii dintre cei care au preluat formularele pentru a se vedea care au fost motivele pentru care nu au depus dosarele de înscriere în vederea selecţiei.

Ea a subliniat că studenţii şi masteranzii suceveni aveau posibilitatea să depună aplicaţiile, iar angajatorii sau reprezentanţii acestora urmau să efectueze selecţia, apoi cei selectaţi trebuiau să susţină un interviu în limba germană.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a anunţat, în cursul lunii decembrie 2015, organizarea unei selecţii de studenţi şi masteranzi interesaţi să lucreze pe perioada vacanţei de vară în Germania, pentru o perioadă de minumum două luni de zile, pentru cele 100 de locuri de muncă vacante puse la dispoziţie de  Agenţia Federală de Muncă din Germania.

Potrivit sursei citate,  la selecţie se puteau înscrie studenţii şi masteranzii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care urmau cursuri de zi la o facultate de stat sau o facultate particulară, acreditată conform legii şi care aveau cunoştinţe bune sau foarte bune de limbă germană.

Domeniile de activitate în care au fost oferite locurile de muncă vacante sunt: hotelier, gastronomia de sistem (restaurante Mc. Donald’s) şi curăţenie în clădiri, respectiv în meseriile de lucrător în bucătărie, ospătar şi cameristă.

studenti job

Totodată, pentru cunoscătorii limbii germane la nivel mediu se ofereau locuri vacante la plantat în agricultură, iar experienţa profesională în domeniile respective constituia un avantaj.

Posturile vacante sunt în localităţi cu potenţial turistic din Bavaria, Schwarwald şi Bodenesee.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de