Rezervatia Fagetul – Dragomirna


Intră acum și în grupul de

Rezervatia Fagetul – Dragomirna este o rezervatie de fag ce se afla pe teritoriul comunei Mitocul Dragomirnei si face parte din trupul de padure Chilia, fiind situata la o altitudine care variaza între 380-450 m. La aceasta rezervatie se poate ajunge pe 2 trasee:  

– drumul comunal Suceava – Manastirea Dragomirna, pâna la manastire si apoi urmând drumul cunoscut sub numele de „Trei meri” pe o distanta de 1,6 km pâna la rezervatie.

– pe soseaua nationala Suceava – Siret, pâna la intersectia cu satul Patrauti, se trece de localitate si pe drumul forestier „Trei meri ” se ajunge la rezervatie.

 

      Arboretul din rezervatie are o provenienta naturala în proportie de 97 la suta. Cea mai importanta interventie silvica din acest perimetru a avut loc între anii 1875-1880, când s-au plantat puieti de molid, larice si pin silvestru. În jurul anului 1890, s-a plantat un hectar cu stejar si paltin. Marea majoritate a arborilor au vârste cuprinse între 110-130 de ani. Acestei rezervatii i s-a dedicat un studiu monografic – Fagetum Dragomirna aparut în volumul V din „Studii si comunicari de ocrotire a naturii”, autor regretatul dr.ing. Petru Brega. Fauna este tipica pentru zona împadurita colinara. Suprafata rezervatiei este de cca. 134,80 ha.


Intră acum și în grupul de