Presedintele CJ cere verificarea situatiei terenurilor aflate in curtea Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza a anuntat luni, ca a dispus formarea unei comisii care va avea ca obiectiv verificarea situatiei terenurilor aflate în curtea Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Aceasta comisie va fi formata din specialisti din cadrul Directiei de evidenta a patrimoniului din Consiliu. Gavril Mîrza a mai spus ca a luat aceasta decizie pentru ca este total nemultumit de faptul ca exista mai multe semne de întrebare cu privire la situatia terenurilor concesionate mai multor firme pentru diferite activitati comerciale, dar si catre Biserica aflata în apropierea Spitalului Judetean. 

„Vrem sa vedem cine a dat aprobari pentru concesionarea acelor terenuri, ce s-a întâmplat cu ele, si ce beneficii are spitalul. Asta cu atât mai mult, cu cât avem informatii ca una dintre firmele care a concesionat o bucata de teren a ajuns, între timp, proprietarul lui”, a mai declarat Gavril Mîrza. Acesta si-a bazat acuzatiile, în special pe rezultatele unei verificari sumare pe care o comisie formata din cinci consilieri judeteni au realizat-o la nivelul Spitalului Judetean Suceava.

Problemele semnalate sunt legate de o suprafata de teren de 260 de metri patrati, situata lânga statia de autobuz din fata spitalului, pe care exista o constructie cu subsol, parter si etaj. „Acest teren a fost concesionat de Primaria Suceava domnului Emil Rendiuc, dar comisia nu a putut intra în posesia documentelor care au permis construirea acestui spatiu”, se explica în informarea comisiei. Membrii comisiei sustin ca firma care detine spatiul ar fi reusit sa intre deja în proprietatea suprafetei de teren.


Intră acum și în grupul de