După mai bine de doi ani, autorii unor bătăi din satul Gulia au fost trimiși în judecată


Intră acum și în grupul de

Șapte bărbați au fost trimiși în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe. Cei șapte sunt acuzați că la data de 6 decembrie 2013, înarmaţi cu obiecte contondente dure, au blocat circulaţia pe DJ 208 S din satul Gulia, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică exercitând totodată acte de violenţă asupra a trei persoane.

perchezitii mascati

Au fost trimiși în judecată inculpaţii Sava Marcel, Iordache Vasile Eugen, Iordache Ion Marian,Chiriac Georgel, Iordache Vasile, Chiriac Alexandru şi Iordache Nicolae.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 6 decembrie 2013, S. G. se deplasa pe jos, pe raza localităţii Gulia, spre satul Probota, iar când a ajuns în dreptul locuinţei lui D.E., inculpaţii Iordache Vasile Eugen, Iordache Ion Marian, Chiriac Georgel, Chiriac Alexandru şi Sava Marcel s-au năpustit asupra sa cu obiecte contondente.

Astfel, Sava Marcel care avea în mâini un topor, Iordache Ion Marian care avea o sapă, iar ceilalţi pari şi bâte din lemn, i-au aplicat lui S. G. multiple lovituri la nivelul corpului și capului. Inculpaţilor li s-au alăturat şi Iordache Neculai poreclit „Tărzănel” şi inculpatul Iordache Vasile care i-au aplicat şi ei lovituri la nivelul corpului.

Cu toate că S.G. s-a refugiat în locuinţa unei femei, inculpaţii Sava Marcel şi Iordache Ion Marian l-au urmărit pe bărbat și au continuat actele de violenţe asupra proprietarei casei, primul lovind-o cu muchia unei bărdiţe în zona capului, iar cel de-al doilea cu un par peste mâna dreaptă.

Auzind strigăte de ajutor, o altă femeie a ieșit în stradă și a strigat către inculpaţi să înceteze, însă Iordache Vasile Eugen şi Chiriac Alexandru Florin şi-au îndreptat atacul împotriva ei, primul aplicându-i lovituri la nivelul corpului cu parul, iar al doilea lovind-o cu picioarele.

Ulterior, la fața locului a ajuns un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Dolhasca, dar din cauza numărului mare de persoane prezente, a scandalului public produs şi pentru restabilirea ordinii au fost chemaţi luptători de intervenţie rapidă din cadrul I.P.J. Suceava.

În urma raporturilor medico-legale, numita  D.E. a prezentat leziuni ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri contondente  şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 15-16 zile de îngrijiri medicale; numita S.V. a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 13-15 zile, iar numitul S.G. a suferit un număr de 4 plăgi contuzie epicraniene, o plagă tăiată epicraniană, 2 plăgi tăiate superficial torace posterior, fracturi a trei coaste hemitorace stâng, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr total de 23-25 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul urmează să fie soluționat de Judecătoria Fălticeni. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de