Două complexuri comerciale din Rădăuți și Vatra Dornei, închise de pompieri


Intră acum și în grupul de

Două complexuri comerciale din municipiile Rădăuți și Vatra Dornei, care nu îndeplineau condițiile de securitate la incendiu, au fost închise de ISU ”Bucovina” Suceava, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Burlui IonSursa citată precizează că inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a executat în perioada 10-18 februarie a.c. controale de prevenire la două complexuri comerciale din municipiile Rădăuți și Vatra Dornei.

”În urma evaluării deficienţelor constatate pe timpul executării activităţii, au fost aplicate proprietarilor amenzi contravenţionale de câte 100.000 de lei (două la Rădăuţi şi una la Vatra Dornei), conform Legii 307/2006 cu modificările ulterioare, privind apărarea împotriva incendiilor”, arată ISU Suceava, care menționează că ambele edificii funcţionau fără să aibă autorizaţie de securitate la incendiu.

Totodată, în comunicat se precizează că  s-a dispus măsura complementară de oprire a funcţionării operatorilor economici.

”În speţele în cauză nu au fost îndeplinite condiţiile de securitate la incendiu, astfel: depăşirea numărului de niveluri supraterane faţă de valoarea de referinţă admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistenţă la foc,  neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare faţă de valoarea de referinţă, neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă și neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă”, arată sursa citată.

ISU Suceava mai subliniază că aceste măsuri dispuse de către pompierii militari s-au realizat tocmai în scopul prevenirii producerii unor situaţii de urgenţă, cu consecinţe în victime omeneşti, şi care nu pot fi anticipate în situaţia funcţionării obiectivelor, fără a se asigura condiţiile minime de securitate.


Intră acum și în grupul de