Un individ care a înjunghiat două femei, în Areni, a fost prins de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 36 ani, din municipiul Suceava, este suspectul principal în cazul a două tentative de omor săvârșite în cartierul Areni, în luna august a anului trecut și în luna ianuarie a acestui an.

cutit

Potrivit Poliției Județene, poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe pentru prinderea autorului a două agresiuni săvârşite în mediul stradal, prin folosirea unor obiecte înţepătoare asupra unor persoane de sex feminin.

Astfel, după aproape șase luni întregi de cercetări îngreunate şi de lipsa unor elemente esenţiale în stabilirea activităţii infracţionale și după vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din oraș, polițiștii au reușit să identifice persoana bănuită de comiterea ambelor fapte.

„Au fost vizionate sute de ore de filmări ale unor sisteme tehnice din proximitatea zonelor de producere a agresiunilor, s-au purtat discuţii cu peste 200 de persoane pentru obţinerea de date şi indicii, s-au dispus expertize medicale şi ştiinţifice şi au fost analizate zeci de profiluri de potenţial autori”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Sursa citată a precizat că în seara zilei de 25 august 2015 o femeie în vârstă de 55 de ani, din Suceava, care se deplasa singură pe aleea dintre străzile Prof. Leca Morariu şi str. Universităţii, în apropierea Şcolii de Artă Suceava, a fost înjunghiată cu un cuţit în zona spatelui şi gâtului, de un bărbat necunoscut.

O faptă asemănătoare s-a petrecut și în dimineața zilei de 22 ianuarie 2016, o femeie de 54 de ani, localnică, a fost înjunghiată în spate, lângă alimentara din cartierul Areni.

„La data de 19.02.2016, în continuarea cercetărilor efectuate cu privire la agresiunile comise la data de 25.08.2015 şi la 22.01.2016, pe raza municipiului Suceava de către un autor necunoscut, în urma activităţilor de cercetare penală, criminalistice şi investigative întreprinse de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale  şi Poliţiei municipiului Suceava, a fost identificată persoana bănuită de comiterea agresiunilor, respectiv un bărbat de 36 ani, din municipiul Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Conform celor prezentate de polițiști, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a apreciat faptul că ambele acte materiale întrunesc elementele constitutive ale tentativei la infracţiunea de omor, având în vedere zonele vitale vizate de autor (torace), precum şi obiectul vulnerant folosit, respectiv un cuţit, cauzele fiind reunite.

În cursul zilei de vineri, 19 februarie, suspectul a fost internat la Psihiatrie. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de