Cinci tineri care furat banii unui bărbat din Poiana Negrii după ce l-au legat cu cablul unui prelungitor şi i-au pus cuţitul la gât, trimişi în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului din Vatra Dornei au trimis în judecată cinci tineri care au comis în noaptea de 21 spre 22 ianuarie o tâlhărie în stil mafiot din comuna Dorna Candrenilor, victimă fiind un bărbat de 75 de ani din satul Poiana Negrii care a fost legat cu un prelungitor şi ameninţat cu cuţitul la gât.

nu treceti politia  prelungitor

Potrivit Parchetului Judecătoriei Vatra Dornei, în 22 ianuarie poliţiştii au fost sesizaţi de producerea unei tâlhării asupra unui bătrân de 75 de ani din Poiana Negrii.

Astfel, conform anchetei, Andrei Ciprian Burduja i-a luat în maşina sa şi i-a dus din localitatea botoşăneană Hudeşti până în Dorna Candrenilor pe Ionuţ Gheorghe Cepraga, Iulian Cătălin Covalciuc, Dumitru Sorin Covalciuc, şi un minor Z.Ş.C.

Cei patru au pătruns în locuinţa unui bărbat din Poiana Negrii, iar şoferul a rămas să supravegheze din afară şi a ţinut permanent legătura cu cei care au intrat în casă.

 

Ei l-au legat pe bărbat de mâini folosind cablul unui prelungitor electric şi de picioare cu o sârmă de rufe şi l-au ameninţat totodată cu un cuţit pus la gât, cerându-i să le dea sumele de bani pe care le are în casă.

 

Ei au au căutat şi au găsit sub o cutie din una din camerele casei suma de 1.500 lei pe care au luat-o.

Alături de bani, ei au mai furat telefonul mobil marca Nokia, aparţinând bătrânului şi încă un telefon mobil marca Samsung, aparţinând altei persoane, ce-şi uitase telefonul la acesta.

 

În urma agresiunii fizice bătrânul a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 8-10 zile îngrijiri medicale.

 

Cei cinci au fost prinşi de poliţişti în urma unei anchete de amploare, iar apoi patru dintre ei au fost arestaţi preventiv.

Potrivit Parchetului Judecătoriei Vatra Dornei, procurorii i-au trimis în judecată în stare de arest preventiv pe Ionuţ Gheorghe Cepraga, Dumitru Sorin Covalciuc şi Iulian Cătălin Colvaciuc şi pe un minor, pentru tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe Andrei Ciprian Burduja sub control judiciar pentru tâlhărie calificată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de