Fotbal, Liga I » Revansa! » Gloria Buzau – Universitatea Cluj 3 – 2


Intră acum și în grupul de

Etapa a XIII-a a Ligii I a debutat marti cu o partida între nou-promovatele Gloria Buzau si Universitatea Cluj. Oaspetii, veniti dupa o victorie incredibila cu Steaua, pe teren propriu, sâmbata, scor 2-1, nu au mai putut repeta performanta si în deplasarea de la Buzau, în fata unei formatii considerate, neoficial, satelitul celei din Ghencea.

Gloria Buzau, care pâna acum marcase maxim un gol în meciurile de pe teren propriu, s-a întrecut pe sine marti si a câstigat partida cu „U” Cluj cu scorul de 3-2, ajutata si de un autogol marcat de coreeanul Park în ultimul minut de joc. Gloria a deschis scorul în minutul 2, când Claudiu Ionescu a sutat spre poarta lui Szolomajer de la 12 metri, acesta a respins în lateral, iar Nejneru a deschis scorul printr-un sut la vinclu din unghi închis.

Treizeci de minute mai târziu, Gigel Coman a executat o lovitura libera de pe partea dreapta si Milan Jovanovic, scapat din marcaj, l-a învins pe portarul buzoian cu o lovitura de cap, stârnind protestele vehemente ale antrenorului gazdelor, care a si fost eliminat de Ionica Serea. Dupa 5 minute, Filip a centrat în careu, Szolomajer a iesit târziu în întâmpinarea mingii, iar brazilianul Kleyr a profitat de aceasta eroare si a readus Gloria în avantaj.

În minutul 77, fundasii echipei gazda au respins gresit o minge trimisa în careu, iar Alin Savu a profitat si a înscris cu un sut la coltul lung, însa speranta obtinerii unui punct pe arena din Buzau a fost spulberata în minutul 90, când Park, în încercarea de a respinge în corner o centrare a lui Paleacu, a trimis în propria poarta.

Au evoluat formatiile:

Gloria Buzau: Minca – Tudose, Gheorghita, Vlaicu, Filip (Litu, 84) – Nejneru (Bunica, 79), Cl. Ionescu, Paleacu, Eze – Santos (Iovita, 42), Simion. Antrenor: Stefan Stoica.

Universitatea Cluj: Szolomajer – Ungurusan, Iodi (Cordos, 37), Park, M. Jovanovic – Haciatrian, Bolohan (Negrean, 66), G. Coman (Sabo, 46), Goga – A. Savu, N. Jovanovic. Antrenor: Gheorghe Multescu.   


Intră acum și în grupul de